E-mail

Testimonials

 

 

Ik ben zeer tevreden geweest. 

-De eerste indruk was al goed, de interesse/begrip/uitleg/luisterend oor en geduld die hij uitstraalde gaf mij al direct moed alles in de volgende gesprekken te kunnen vragen en te bespreken.

Na verloop van tijd dus ook gemakkelijk de gevoelige en emotionele kanten bespreekbaar kunnen maken. 

-Er is ruim voldoende uitleg gegeven op vragen die ik had, en nam ook de moeite meerdere malen of op andere manieren uitleg te geven op dezelfde vraag of als ik het toch niet begreep.

-hij wist ook de juiste vragen te stellen. 

-Hij wist ook goed het luisterend oor te bieden, waardoor je jezelf goed gehoord voelde.

Vooral de periode dat je door het ziekenhuis helemaal niet gehoord kon worden op emotioneel vlak, en het grote gemis aan nazorg op dit vlak heel sterk was. (aan je lot overgelaten)

Hij begreep heel goed wat de ziekte en de behandelingen, aan heftige tijden als mens moet doorstaan. 

-Als ik hulp nodig had bij gesprekken die moeilijk of te ingewikkeld waren voor mij bij  de werkgever: collega’s werklek/leidinggevende/PNO/bedrijfsarts, Of formulieren die moesten worden ingevuld, zette hij zich in voor mij.

Hij is dan ook meerdere malen bij mijn leidinggevende geweest voor uitleg/gesprek.

Bij een teambespreking van de afdeling samen met mij en telefonisch contact met PNO/leidinggevende.

Tussentijdse verslagen naar werkgever

Dit alles altijd in overleg met mij, of samen met mij, of ikzelf op gesprek met een goed advies.

Bij alles nam hij altijd de tijd direct of bij een volgend gesprek bovengenoemd te evalueren.

Hierdoor had ik met de nieuwe leidinggevende al snel een goede verstandhouding met haar.

Ze heeft me dan ook goed bijgestaan bij alle volgende gesprekken met PNO/bedrijfsarts/afspraken op de werkvloer. 

-Hij wist gaande weg ook goed waar mijn leerpunten kwamen te liggen zoals:

jezelf beter bewaken (werkdruk) en voor jezelf opkomen.

Uitleg durven geven waar het misgaat en waar je ondersteuning kan gebruiken op je werk.

Kritisch  durven kijken naar wat je zelf kan veranderen aan je werkindeling om het minder stressvol te kunnen doen.

- Hij gaf me de handvaten waardoor ik me geleidelijk aan sterker ga voelen.

-Hij heeft ook geholpen (adviezen gegeven) hoe of waar je moet zijn met privémoeilijkheden


-Hij gaf je uiteindelijk ook steeds meer en meer zelfvertrouwen terug door met regelmaat te kijken naar de vooruitgangen die er zijn gemaakt, en wat je zelf al hebt bereikt in een niet al te lange tijd.

Er is veel meer bereikt dan dat ik in eerste instantie zelf voor ogen had en dat geeft je een goed gevoel.

Anneke

 

 


 

In het begin van het traject wist ik niet wat ik moest verwachten. Ik had een zeer slechte ervaring met een ander
re-integratie consultant. Meteen bij de eerste afspraak zorgde Pieter dat ik me op me gemak voelde.
Zijn eerlijk, oprechte rustige manier van omgang heeft mij enorm geholpen en nieuwe inzichten gegeven.
Ik vind het heel jammer dat het traject tot einde is gekomen, maar ben zeer blij met de stappen die we het afgelopen jaar hebben gemaakt.

Shurell 

 


 

Ik ben zeer tevreden aangezien Pieter mijn persoonlijke situatie haarfijn in wist te schatten en mijn voorzag van advies ook voor de langere termijn. Dit heeft mij veel inzicht opgeleverd en kan ik voor de toekomst bewuster keuzes maken.

 

Trudy 

 


 

 

Toen ik Pieter Stuurman leerde kennen als loopbaancoach was ik zelf al een jaar hopeloos aan het solliciteren. Na 16 jaar in één branche te hebben gewerkt wilde ik iets anders. Maar wat? Ik heb een jaar lang op vele vacatures gesolliciteerd met als hoofdmotief om vooral weg uit mijn branche te komen.

Van mijn toenmalige werkgever kreeg ik de kans om mijn zoektocht naar een andere functie samen met een loopbaancoach vorm te gaan geven. Ik kwam terecht bij Pieter Stuurman. Van te voren dacht ik eerlijk gezegd dat het heel simpel zou zijn: een paar testjes invullen en dan zou er wel een functie uitrollen en zou ik snel een andere baan vinden. Lekker simpel gedacht want zo werkte het natuurlijk helemaal niet. Dat was ook het eerste dat Pieter aangaf: ik ga geen andere baan voor je zoeken. Ik ga je op weg helpen om inzicht te krijgen in je motieven, je drijfveren, in waar je goed in bent, in waar je minder goed in bent, in wat je echt leuk vindt.

Pieter is confronterend op een nuchtere en duidelijke manier. Hij heeft snel inzicht in mensen omdat hij zich volledig inzet en inleeft in die ander. Pieter voelt intuïtief aan waar iemands kracht ligt en waar iemand bang voor is. Ik heb geleerd dat vooral het herkennen en erkennen van je eigen angsten en tekortkomingen je op weg helpen. Pieter blijft stilstaan bij deze tekortkomingen omdat dit mensen juist belemmerd om verder te kijken dan het bekende. Pieter laat je kennismaken met het onbekende. Je weet het eigenlijk wel maar hebt geleerd – bewust of onbewust - er geen aandacht aan te besteden. Pieter leert je juist er wel aandacht aan te besteden. Hierdoor word je een completer mens.

Pieter laat je op een innemende manier kennismaken met drijfveren die gebaseerd zijn op angst en op kracht. Omdat Pieter zichzelf kwetsbaar durft op te stellen durf je zelf ook verder te kijken. Ik heb geleerd een knopje om te zetten (zo noemt hij het zelf) en op andere wijze naar mijn loopbaan te kijken.

Pieter geeft praktische tips bij het schrijven van sollicitatiebrieven, het oefenen van sollicitatiegesprekken zodat je goed voorbereid bent als je op een gesprek wordt uitgenodigd. Een jaar later heb ik een andere baan gevonden die zeer goed bij me past en waar ik me volledig op mijn plek voel. Ik denk zeker dat ik dit zonder Pieter niet voor elkaar gekregen zou hebben.

Maria N.
Pieter heeft mij veel laten zien in het re-integratieproces dat hij met mij heeft opgestart. Onder andere dat ik mijn kwaliteiten, mijn passie en drijfveren heb, ook al ben ik ziek, en dat ik afscheid mag nemen van mijn werkzaam leven zoals ik dat heb gehad, en dat alle nieuwe stappen die ik ga nemen vernieuwend zullen zijn.

Pieter Stuurman is iemand die het beste van mij naar boven heeft gehaald. Op die wijze waardoor ik het ook weet dat ik het kan, zie en ervaar. Omdat Pieter goed kan luisteren weet hij de juiste vragen te stellen, hij is correct en absoluut ook confronterend. Dat alles om mij te stimuleren en dat is ook wat ik ervaren heb. Dank je wel Pieter.

Rina, 45 jaar
Mijn ervaring met Pieter als loopbaancoach:

Pieter is een man die zich goed kan verwoorden, hij weet precies waar de knoop zit bij iemand en dus ook bij mij. Hij heeft bij mij verschillende dingen losgemaakt, zodat ik dingen anders ben gaan zien. Daardoor ben ik gegroeid in mijn persoonlijkheid. Vandaar dat ik beter inzicht heb gekregen in mijzelf en beter kan verwoorden wat ik wil gaan doen in mijn werk.

Ik heb Pieter als zeer prettig ervaren en wens hem nog veel werkplezier in zijn leven. Dat er nog veel mensen hem mogen ontmoeten zodat die ook beter in het leven/carrière komen te staan.

Pieter, heel veel succes en dank je wel.

Groetjes, Maria